Εξοικονόμηση

Εξοικονόμηση πόρων σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων. Με την ορθολογικότερη χρήση μπορούμε να πετύχουμε οικονομία στην τσέπη μας αλλά και καλό για το περιβάλλον.
Η Σπατάλη μπορεί να είναι ορατή ή να την αισθανόμαστε όπως στην θέρμανση και το νερό, άλλες πάλι φορές είναι τελείως αόρατη όπως στον ηλεκτρισμό.

εξοικονομηση

 

 

 

 

 

 

Κι επειδή στις μέρες μας κάθε ευρώ μετράει παρακάτω μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα έξυπνα βοηθώντας παράλληλα το περιβάλλον.

 

 

Εξοικονόμηση ρεύματος.

Το ηλεκτρικό για τους περισσότερους είναι μια αλόγιστη δαπάνη αφού δεν γνωρίζουμε πόσο έχουμε καταναλώσει μέχρι να λάβουμε στα χέρια μας τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Green_Energy_Saving

Τρόποι για την μείωση της καταξόδευσής του είναι η χρήση ενεργειακά αποδοτικότερων συσκευών, συσκευές ανόρθωσης του συνημιτόνου του ρεύματος
(ιδίως όταν έχουμε χρήση πολλών μοτέρ όπως κλιματιστικά και ψυγεία) , power meters, ενεργειακοί λαμπτήρες τεχνολογίας led, καθώς και η χρήση “έξυπνων” αυτοματισμών που μπορούν να διαχειρίζονται τα φορτία είτε απομακρυσμένα, είτε βάση λογικών κανόνων.

Η εξοικονόμηση που μπορούμε να επιτύχουμε με τα παραπάνω είναι σημαντική και με τις τιμές του ρεύματος να σημειώνουν συνεχώς άνοδο η απόσβεση της επένδυσης σε σχετικές τεχνολογίες είναι απο 1 έως 3 χρόνια ανάλογα με την χρήση και το είδος της σπατάλης.

 

 

 

 

 

Εξοικονόμηση θέρμανσης

danfoss_living2

Οι ιδανικές συνθήκες άνεσης και θερμοκρασίας για τον καθένα είναι κάτι το τελείως υποκειμενικό και διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τις συνήθειες του καθενός και φυσικά την εποχή.
Η σωστή επιλογή της κατάλληλης θερμοκρασίας ώστε να υπάρχει άνεση στον χώρο για την πλειοψηφία των ανθρώπων με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι “έξυπνοι” θερμοστάτες χώρου καθώς και άλλες ρυθμιστικές διατάξεις όπως οι θερμοστατικές κεφαλές ή οι αντισταθμίσεις που λαμβάνοντας στοιχεία απο το περιβάλλον και τον χώρο σας, ρυθμίσουν αυτόματα την θερμοκρασία εξοικονομώντας χρήματα, εξασφαλίζοντας παράλληλα μεγάλη άνεση.

Η εξοικονόμηση σε αυτές τις διατάξεις φτάνει συνήθως έως 35% αλλά μπορεί να είναι και ακόμη υψηλότερη με χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης όπως PID
και αισθητήρων παρουσίας και εξωτερικής θερμοκρασίας,

 

 

 

Εξοικονόμηση νερού

Το νερό είναι ένας πολύ σημαντικός πόρος απαραίτητος για την διασφάλιση ζωής. Απο την διαθεσιμότητα και την ποιότητά του εξαρτάται και η ποιότητα της ζωής μας.

Την σημασία της έλλειψής του σίγουρα την ξέρουνε όσοι κατοικούν σε νησιά αλλά και σε αρκετά μέρη στην ηπειρωτική Ελλάδα με περιορισμένη πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.

Συσκευές εξοικονόμησης νερού όπως το Water saver μπορούν να σας βοηθήσουν στην εξοικονόμηση πολύτιμου νερού όχι μόνο για την τσέπη σας αλλά και για την ίδια την ζωή.

water-tap